Citroenpendelvlieg

Ik vind het leuk om van een wandeling een soort van fotosafari te maken. Ik kom dan weliswaar geen tijgers tegen, maar o.a. allerlei leuke insecten. 🙂

Als ik dan weer thuis ben, begint de volgende speurtocht. Namelijk als ik na het bekijken van de foto’s op zoek ga naar de naam.

Deze zweefvlieg kwam ik een paar weken geleden tegen.

 

Ik had vrij snel gevonden dat het een pendelvlieg is. En nam gewoon aan dat het dus de gewone pendelvlieg zou zijn. Grappig genoeg las ik dezelfde overweging op een ander blog over pendelvliegen en bij haar bleek, dat ze niet goed genoeg had gekeken….. En inderdaad, dat gold ook voor mij. Een gewone pendelvlieg heeft namelijk een verticale donkere streep over z’n gezicht. En dat heeft deze duidelijk niet.

Ik neem nu dus aan dat het een citroenpendelvlieg zou kunnen zijn. Die heeft namelijk ten eerste geen zwarte streep in ’t gezicht en bovendien zijn de vlekken op het derde achterlijfsegent iets lichter.

Dat is niet helemaal duidelijk te herkennen op deze foto, maar het lijkt er wel op. (Als je op de foto klikt, wordt ie groter.)

 

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in insecten, zweegvliegen en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s